1 DECEMBRIE. Kilometrul 0 al Madridului, iluminat în roșu, galben și albastru cu ocazia Zilei Naționale a României / Paris: ”O zi în care sărbătorim unitatea şi solidaritatea. Mulți români din Franța au fost în primele linii ale luptei împotriva pandemiei”

1 DECEMBRIE. Kilometrul 0 al Madridului, iluminat în roșu, galben și albastru cu ocazia Zilei Naționale a României / Paris: ”O zi în care sărbătorim unitatea şi solidaritatea. Mulți români din Franța au fost în primele linii ale luptei împotriva pandemiei”
1 DECEMBRIE. Kilometrul 0 al Madridului, iluminat în roșu, galben și albastru cu ocazia Zilei Naționale a României / Paris: ”O zi în care sărbătorim unitatea şi solidaritatea. Mulți români din Franța au fost în primele linii ale luptei împotriva pandemiei”

Românii din Spania și Franța sărbătoresc, la rândul lor Ziua Națională a României, simțind românește chiar dacă locuiesc și muncesc departe de țară. Este o zi în care dragostea de patrie transcende granițele fizice, iar tricolorul românesc va flutura, la loc de cinste, în marile capitale ale Europei.

Ambasada României în Spania a pregătit un program online, din cauza măsurilor restrictive impuse de pandemie, iar Gabriela Dancău, ambasadorul țării noastre în Regatul Spaniei, va transmite tuturor românilor un mesaj de suflet.

Vor fi difuzate, de asemenea, mesajele venite din partea preşedintelui Senatului Spaniei, Pilar Llop, și ministrului spaniol al culturii, Jose Manuel Rodriguez Uribes.

”Deșteaptă-te, române”, Imnul Național al României, va fi interpretat de Orchestra Poliţiei Naţionale și orchestra Gărzii Civile spaniole, iar pe 1 decembrie va fi prezentat și logo-ul câştigător ”140 de relaţii diplomatice România-Spania”.

În cursul serii este programat un concert special, ”România în muzică, tradiţie şi confluenţe” și, nu în ultimul rând, kilometrul 0 al Madridului va fi iluminat în culorile drapelului României.

Paris: ”Solidaritatea dintre români şi francezi, dintre Franţa şi România în Europa”

În Franţa, Ambasada României a pregătit un program video virtual dedicat Zilei Naţionale a României, programul urmând să fie transmis, LIVE  – pe 1 decembrie 2020, între 18:00-18:30 ora Franţei (19:00-19:30 ora României) – pe conturile de Facebook, YouTube şi Twitter ale ambasadei.

Într-un mesaj postat pe pagina de socializare a ambasadei, ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, a declarat că programul online va conţine ”mărturii, fiind menit să marcheze solidaritatea dintre români şi francezi, dintre Franţa şi România în Europa”, cu atât mai mult în acest an a adus o provocare medicală și socială uriașă, nefiind unul ”banal, ci un an dramatic, cu o pandemie care ne-a tulburat vieţile şi care provoacă consecinţe economice şi sociale teribile”.

”Întâi decembrie este o zi în care sărbătorim unitatea şi solidaritatea, deoarece în această zi, acum 102 ani, românii din toate provinciile istorice au decis că vor să trăiască împreună. Celebrarea acestei zile este cu atât mai importantă astăzi, deoarece de luni de zile nu mai putem fi împreună fizic”, scrie Luca Niculescu în mesajul postat online.

Solidaritatea românilor din Franța a fost demonstrată, însă o dată, în această perioadă de criză medicală acută, cu toții – indiferent de profesie și de vârstă – fiind ”în primele linii” ale luptei împotriva pandemiei de coronavirus.

”Dar chiar dacă sunt distanţate contactele fizice, solidaritatea este prezentă. Şi solidaritatea românilor din Franţa s-a manifestat din plin în ultimele luni. Fie că este vorba de numeroşi medici, asistenţi medicali şi îngrijitori care lucrează aici, sau farmacişti, muncitori în construcţii, brutari şi casieri în supermarketuri – mulţi români care locuiesc în Franţa au fost în primele linii” ale luptei împotriva pandemiei”, menționează ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Polonia, îngrijorată de escaladarea conflictului în Ucraina: „Simțim că necunoscutul se apropie”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
„Cel mai singuratic om din lume” trăiește la -70 grade, la 5 ore distanță de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Schimbare pentru permisul auto. Va fi ZERO. Guvernul României dă lege nouă
Furtuna Caetano a lovit năprasnic. Nu a mai nins atât din 1956
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Motive să fim optimiști: Inovațiile din știință care fac lumea mai bună